Möjligheter och huvuddrag av överkänslighetstestet

Omfattande analys

Intolerans test kattar upp till 725 olika ämnen och deras orsakade reaktioner! Intoleranstestet undersöker 400 livsmedel, inklusive dagliga livsmedel och vanliga matlagningstillsatser. Dessutom testas 325 andra ämnen, till exempel husdjur och pollen. Testningen ger en analys av personens näringsbrist, metallförgiftning, tarmbalans och hormonbalans. Se här för en lista över alla testade ämnen.

Kvalitet från ackrediterat laboratorium

Laboratoriet har utfört över 400 000 tester runt om i världen och har över 10 års erfarenhet av kliniska studier. Dessutom tillverkas bioresonansutrustningen Mars III (Multiple Analytical Resonance Systems) som används i laboratoriet enligt standarden ISO EN 13485.

Enkel att genomföra, inget blodprov

Denna test kräver endast en liten hårprov som kan tas självständigt hemma! Provtagningen påverkar inte resultaten, till skillnad från blod- och urintester, som påverkas av nyligen intag av mat och vissa andra faktorer. Detta möjliggör övervakning av hälsotillståndet över en längre tidsperiod.

Snabba och personliga resultat

Intoleranstestresultaten är tillgängliga inom 7-10 arbetsdagar efter att laboratoriet har mottagit provet. Du får också en gratis omfattande guide på 19 sidor som förklarar resultaten mer djupgående och hjälper dig att känna dig bättre. Guiden är utformad av näringsfysiologiska experter och är lätt att läsa och tolka. Dessutom får du också råd om hur man planerar en 6-veckors matdagbok som hjälper dig att optimera din diet!

Provtagning för överkänslighetstest

Observera att testpaketet inte används för att ta prov för detta test. Hårprovtagning är relativt enkel och okomplicerad. Vi rekommenderar dock att du läser noggrant följande instruktioner för att få ett lyckat testresultat:

• Vilket som helst hår från kroppen kan testas

• Hårfärg eller behandling påverkar inte testresultaten

• Om håret är längre än 3 cm behöver vi bara fem enskilda hårstrån

• Idealt sett bör proverna innehålla hårrötter, även om det inte alltid är möjligt

• Om du klipper håret, försök klippa det så nära rötterna som möjligt

• När provet är taget, placera det i en liten förslutningsbar påse och se till att det förblir torrt och intakt

• Skicka inte hårprovet i en metallfolie eller annan metallförpackning

• Placera hårproverna i ett kuvert eller liknande förpackning och skicka det via posten i postkontoret.

 

Vänliga frågor

Vad är skillnaden mellan allergi och intolerans eller känslighet?

Allergier är kraftigare än överkänslighet och deras reaktion börjar vanligtvis omedelbart. Allergier tenderar att förekomma under hela livet. Överkänslighet är vanligtvis mindre allvarlig i naturen och kan förändras med tiden. Känsligheter kan ibland vara mycket begränsande och orsaka olika symptom. Dessutom kan symtomen på överkänslighet inte nödvändigtvis uppträda omedelbart, utan deras början kan hända först efter flera dagar.

Mina hår är mycket korta, kan jag fortfarande göra testet?

Hårsprovet behöver inte komma från huvudet. För detta test kan hårsprovet tas från vilken kroppsdel som helst, inklusive ben, armar eller bröst.

Mitt hår är färgat, påverkar det testresultaten?

Nej, testet utförs på strukturen i hårsprovet, så hårfärgning har ingen effekt på resultaten.

Vad bestäms i analysen av metallförgiftning?

Denna hälsotest visar inte hur mycket metall som finns i kroppen. Metallförgiftningsanalysen bestämmer känsligheten för de metaller som ingår i testet. Känslighet är inte samma sak som kontaktallergi, där beröring av metallen orsakar en reaktion. Detta test undersöker känslighet som uppstår vid långvarig exponering. Vanliga källor inkluderar maskiner som används på arbetsplatsen och metallerna som används i ventilationsanläggningar.

This site uses cookies. Find out more about this site’s cookies.