Faderskapstest är den definitiva sätt att skapa faderskap och i denna dag och ålder, kan provningen utföras med olika DNA-prover som erbjuder en god sannolikhet för framgång. Hår faderskapstest är bara en av de många olika typer av faderskapstest kan du göra och artikeln beskrivs några av de grundläggande information för detta prov.

Hår Faderskapstest vs Saliv Faderskapstest

Om du har möjlighet att få ett salivprov från folket som krävs för faderskapstest så ska du definitivt gå vidare med detta. Saliv är en mycket bättre prov än hår för denna typ av test. För att få ett salivprov allt du behöver är en enkel muntlig svabb som du kan gnida på insidan av munnen för att samla kind celler. En saliv pinnen kommer att erbjuda en hastighet av framgång 95%, vilket innebär att det kommer mycket osannolikt att några problem avslutande laboratorium DNA-analys.

Hår faderskapstest är mindre exakt eftersom de faktiska hår vi kasta naturligt efter att vi dusch, borsta håret eller de som vi skär eller rakning faktiskt inte innehåller DNA. Vårt hår består av ett protein som kallas keratin och proteiner är helt enkelt strukturer, men i sig inte innehåller DNA, DNA alltid finns i celler. Om det inte finns några celler, då finns det ingen DNA.

Men jag har hört talas om Hår Faderskapstest

Den enda delen av håret, som innehåller celler med cellkärna är hårroten, som är innesluten i hårsäcken. Skaftet på håret innehåller inga kärnförsedda celler och kan inte användas för ett faderskap DNA-test. Men om håren du har för analys innehåller roten då kan du gå vidare med ett hår faderskap DNA-test. Du måste ha något mellan 6-8 hårstrån som de flesta av håret använde jag provet förstörs för analys och testning sker med en hår är osannolikt inte möjligt. Du behöver lagra påsen i en klar plastpåse som måste vara torra, om den förvaras under rätt förhållanden kan du hålla håret i många år.

Du bör vara medveten om att många faderskapstest företag debiterar en extra kostnad utöver standard kostnaden för faderskapstest om du planerar att använda hår. Laboratorieanalys på hår kräver extra provningsförfaranden och olika analytiska och utvinning förfaranden.

Hår DNA Testing-mtDNA Testen

Det är vad som är känt som en mitokondriell DNA-test som används för att se om två eller flera personer delar en gemensam modern förfader. MtDNA (Mitokondrie-DNA) är en speciell typ av DNA som inte hittas i cellkärnan. Skaftet på håret är bra för denna typ av test och därmed om det är en modern härstamning DNA-test i stället för ett hår faderskapstest som du behöver, så något hår prov, vare sig från hårbotten, blygd område eller annat organ hår kommer göra för testet.

Vi kan alltså avsluta med att säga att med en framgång på endast 60% för hår med roten, är ett hår faderskapstest inte det bästa möjliga en att välja. Det finns många bättre prover finns med bättre träffsäkerhet såsom saliv eller ens en begagnad Kleenex.

This site uses cookies. Find out more about this site’s cookies.