Varför göra ett zygositetstest?

Den vanligaste anledningen till varför man utför ett tvillingtest är att föräldrar eller tvillingarna själva vill stilla sin nyfikenhet och ta reda på om ett tvillingpar är enäggstvillingar (monozygotiska) eller tvåäggstvillingar (dizygotiska). Ett zygositetstest kan även vara viktigt av medicinska skäl, till exempel vid behov av blodtransfusion eller organtransplantation, där genetisk kompatibilitet är avgörande.

Kundrecension:

“Alla har alltid frågat mig om mina flickor är identiska. Jag har alltid sagt nej, men fick alltid svaret ‘Är du säker?’ Nu vet jag. Tack så mycket!” Australien, 22. april 2015

Resultat och kostnad

Vårt tvillingtest garanterar ett resultat med 99,99% sannolikhet och bekräftar om tvillingar är enäggs- eller tvåäggstvillingar. Priset för ett tvillingtest är 1 800 kr. Kostnaden för att lägga till ytterligare syskon (vid trillingar, fyrlingar osv) för analys är 950 kr per person.

Resultaten är klara inom 5-7 arbetsdagar och skickas via e-post.

Observera att vi endast kan garantera standardhandläggningstid om proven tagits med de orala tops som tillhandahålls i vårt hemmatestkit. Om diskreta prov använts kan detta leda till förlängd handläggningstid.

Provtagning

I priset ingår ett hemmaprovtagningskit som skickas till dig. Kitet innehåller speciella mun-tops som enkelt och smärtfritt används genom att gnugga på insidan av kinden. Därefter är DNA-provet redo att analyseras.

Alla våra DNA-test utförs i vårt ISO17025-ackrediterade laboratorium och använder sig av 21 olika genetiska markörer för att garantera resultat med högsta möjliga kvalitet. Våra noggrant genomförda tester säkerställer att du får tillförlitliga och exakta svar, oavsett om det är för nyfikenhet eller medicinska behov.


Syskontest -Är ni verkligen syskon? Har ni samma föräldrar?
Y-kromosomtest - på om de har samma pappa eller delar samma fädernelinje.
Mitokondriellt DNA Test - Provtagning för mitokondriellt DNA
This site uses cookies. Find out more about this site’s cookies.