Varför göra ett zygositetstest?

Den vanligaste anledningen till varför man utför ett tvillingtest är då föräldrar eller tvillingar själva vill stilla sin nyfikenhet för att ta reda på huruvida ett tvillingpar är en- eller tvåägsstvillingar. Ibland vill man även ha reda på detta av medicinska skäl då det handlar om exempelvis blodtransfusion eller organtransplantation.

Kundrecension:

“Alla har alltid frågat mig om mina flickor är identiska. Jag har alltid sagt nej, men fick alltid svaret “Är du säker?” Nu vet jag. Tack så mycket!”
Australien, 22. April 2015

Resultat och kostnad

Vårt tvillingtest garanterar ett resultat med 99.99% sannolikhet och bekräftar huruvida tvillingar är enäggs- eller tvåäggstvillingar. Priset för ett tvillingtest är 1,800kr. Kostnaden för att lägga till ytterligare syskon (vid trillingar, fyrlingar osv) för analys är950kr per person.

Resultat är klara inom 5-7 arbetsdagar och skickas per epost.

Observera att vi kan endast garantera standardhandläggningstid då proven tagits med de orala tops som tillhandahålls i vårt hemmatestkit. Om diskreta prov använts kan detta leda till förlängd handläggningstid.

Provtagning

I priset ingår ett hemmaprovtagningskit som skickas till dig. Kitet innehåller speciella mun-tops som enkelt och smärtfritt används genom att gnugga på insidan av kinden och sedan är DNA-provet redo att analyseras.

Alla våra DNA-test utförs i vårt ISO17025-ackrediterade laboratorium och använder sig utav 21 olika genetiska markörer för att garantera resultat med högsta möjliga kvalitet.

Syskontest -Är ni verkligen syskon? Har ni samma föräldrar?
Y-kromosomtest - på om de har samma pappa eller delar samma fädernelinje.
Mitokondriellt DNA Test - Provtagning för mitokondriellt DNA
This site uses cookies. Find out more about this site’s cookies.